8.8 24 reviews

   

ArxFoundation

Samen voor een beter leven

  • Samen strijden voor een kansrijke toekomst
  • Samen op weg naar financiële gezondheid
  • Samen voor een beter leven

arx foundation logo

De ArxFoundation is een initiatief van de ArxGroep en Maandlasten Manager. Vanuit deze stichting willen we de levens van gezinnen in Nederland die het financieel zwaar hebben, een beetje dragelijker maken. Wij doen dit door mensen die zich in een financieel benarde positie bevinden bij te staan en te ondersteunen waar mogelijk. Bijvoorbeeld door hun kinderen de mogelijkheid te geven om op zwemles te gaan of om gewoon een keer met het gezin uit eten te gaan.

Waarom?

Maar liefst één op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede en dit aantal blijft alleen maar stijgen. Steeds meer huishoudens hebben moeite om de maandelijkse lasten zoals gas, water en licht te betalen en moet daarom beroep doen op de schuldsanering. Het aantal hulpaanvragen voor bijzondere bijstand neemt toe, net als het aantal gezinnen dat afhankelijk is van de Voedselbank voor eten. 

Financiële nood bezorgt de betrokkenen stress. Dingen die de normaalste zaak van de wereld zijn worden opeens lastig. Lid worden van een (sport)verenging, een keer uiteten, een dagje uit of zelfs je verjaardag vieren. Met een klein steuntje in de rug proberen wij deze continue last een beetje dragelijker te maken.


waarom arxfoundation

Een steuntje in de rug

Wij helpen graag om deze gezinnen weer orde op zaken te krijgen. Dit doen we niet alleen door te helpen bij een snelle aanvraag van gas, water en licht bij een dreigende afsluiting. Wij zorgen dat de normaalste zaken weer mogelijk worden. Een keer met het gezin uit eten, de kinderen de mogelijkheid geven om op zwemles te gaan of ook net als vriendjes bij een voetbalvereniging lid te worden.

Voor wie?

De ArxFoundation kiest de gezinnen die geholpen worden niet zelf. Onze partners zoals gemeentes, kredietbanken, bewindvoerders en budgetcoaches staan dagelijks met mensen met financiële problemen bij. Deze hulpverleners dragen gezinnen voor die in aanmerking komen voor een extraatje vanuit de ArxFoundation.

Ook bijdragen aan het leefgeluk van gezinnen in financiële nood? Neem contact met ons op via foundation@arxgroep.nl om de mogelijkheden te bespreken.