Duurzame tips voor je huis

Hoe verduurzaam ik mijn (eenvoudig) huis?

Het verduurzamen van je huis kent vele voordelen. Naast stabielere en lagere woonlasten en dat het goed voor het milieu is, creëer je ook een gezonder en een comfortabeler binnenklimaat.

Efficiënte manieren om je huis te verduurzamen kun je terugvinden in tip 3. Voordat je hieraan begint is het verstandig om eerst tip 2 op te volgen. Een energielabel geeft namelijk aan hoe energiezuinig jouw huis is. Aan de hand van het label wordt duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Aan deze duurzame oplossingen hangt echter wel vaak een prijskaartje.

Laten we daarom beginnen met een laagdrempelige en toegankelijke duurzame (bespaar)tip:

Tip 1: Bespaar op je energieverbruik

Lampen niet onnodig aan laten staan, elektrische apparaten uitzetten (niet op Stand-By modus) of de verwarming een graadje lager zetten. Deze standaard maatregelen om je energieverbruik te verlagen zijn effectief maar kent iedereen inmiddels wel.

Een efficiënte en slimme oplossing is ‘tado+’. Met tado+ regel je het klimaat bij je thuis. Moeiteloos en zonder hoge kosten.

Waarom tado+?

 • Gebruik minder gas. Tot 30% minder energieverbruik en toch een optimaal verwarmd huis.
 • Een comfortabeler huis. Verwarm alleen als jij dat nodig vindt. D.m.v. slimme thermostaatknoppen en een eenvoudige app kun je elke ruimte apart regelen.
 • Eenvoudig te installeren. Installatie is een fluitje van een cent. Bovendien kun je tado+ koppelen aan je bestaande smart home oplossing.

Hoe het werkt

 • Bestel jouw slimme verwarming voor €9,99 per maand. De beste energiezuinige oplossing voor jouw huis.
 • De tado+ apparatuur wordt door professionals bij jouw thuis geïnstalleerd, of je kiest voor zelfinstallatie. De tado+ helpdesk staat voor je klaar.
 • Een slim en warm huis. Je geniet zorgeloos van een warm en comfortabel huis voor een vast maandelijks bedrag. Via de app beheers je het klimaat in huis.

Direct regelen? Klik hier. Meer informatie? Klik hier.

Tip 2: Regel een energielabel voor je huis

Voordat je je huis kan gaan verduurzamen heb je een energielabel nodig. Zo weet je precies op welk gebied er energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Kijk goed of je die misschien al in bezit hebt, want sinds 2015 moet een woning bij verkoop of verhuur een geldig energielabel hebben.

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig je huis is. Dit document vraag je hieronder eenvoudig aan en ontvang vervolgens als (PDF) document. De labelklassen lopen van A t/m G. Een woning met een A-label is het energiezuinigst en een woning met een G-label is het minst energiezuinig. Het label geeft ook een overzicht van woningkenmerken, zoals het woningtype, isolatie, beglazing en verwarming.

Meer informatie? Klik hier.

 

Tip 3: Start (stap voor stap) met verduurzamen

Voor duurzame oplossingen betaal je vaak forse eenmalige investeringskosten. Dit is dan ook een reden die veel mensen tegenhoudt. Heel begrijpelijk natuurlijk, maar de andere kant van de medaille is dat je deze investering in de loop der jaren terugverdiend. Op termijn is het dus wel degelijk goedkoper (zie voorbeelden hieronder).

Kies jij liever voor een eenmalige investering die wat lager is en je sneller terugverdiend? Zie vb 1. Of investeer je liever eenmalig iets meer waardoor je besparing per jaar ook een stuk hoger is? Zie vb 2.

Voorbeeld 1:

Kosten isoleren vloer: €1.400,-
Besparing per jaar: €160,-
Terugverdientijd: 8 jaar en 9 maanden

Voorbeeld 2:

Kosten zonnepanelen: €4.500,-
Besparing per jaar: €450,-
Terugverdientijd: 10 jaar

De duurzame mogelijkheden op een rijtje:

 • Isoleer muren
 • Vloeren en dak isoleren
 • Zonnepanelen
 • Warmtepomp
 • HR++ Glas

Ontdek hoe jij met lagere maandlasten woont in een comfortabeler huis, dat direct meer waard is. En hoe je slim stappen zet richting een gasloze woning en een beter milieu.

Download hier het Duuurzaamheidsprofiel van jouw woning.